Gästkrönikör

Idag har jag fått den stora äran att få skriva på min dotters och Sebbes blogg.
Jag vill börja med att tacka för det fina och hjärtliga mottagande vi fått av Sebbe och Kristin här i Joondalup, Western Australia.
Eftersom bilen som Kristin och Sebbe lånar har en viss begränsning när det gäller passagerarsäte, se bild
stog Sebbe där ensam kl.1,30 natten till söndag på flygplatsen och mötte oss. Om det var ont om säte var det dessto bättre utrymme för bagaget, bara att slänga upp på flaket. Om man som jag var lite halvnervös för den långa flygresan var det inget mot den "nära döden"-upplevelsen man fick nära Sebbe världsvant slängde sig ut i den Australiska vänsertrafiken. Var enda bil man mötte trodde man var en berusad självmordspilot som kommit över på fel sida. Men efter en knapp vecka har man faktiskt vant sig. Nästa vecka skall jag själv testa då vi hyrt bil för vår roadtrip söderut. Väl framme vid deras lägenhet väntade Kristin på parkeringsplatsen och det blev ett tårögt kramkalas att träffa sin lilla "kicka" efter nästan ett år på bortaplan.

Eftersom alla var trötta var det bara hoppa i säng för att inte morgondagen skulle sovas bort. Efter en god natts sömn i sovrummet som Sebbe och Kristin gästvänligt upplåtit åt oss ( själva ligger de på madrass i vardagsrummet) var det efter en stärkande frukost vid 11-tiden dags för en sightseeing i närområdet. Närheten till Sebbes fantastiskt fina skola och till den otroligt fina fotbollsanläggningen var imponerande minst sagt. Ett gigantiskt shoppingmall och pendelstation för både buss och snabbtåg låg också inom behagligt promenadavstånd. En god lunch på en kvarterskrog avslutade den guidade turen.

På måndag var det äntligen dags för oss att besöka golfklubben Carramar, där Kristin jobbar. när vi kom fram fick ett varm mottagande av Kristins alla arbetskamrater och speciellt av hennes närmaste chef Audrie som verkade otroligt snäll och som ställt upp väldigt mycket för både Kristin och Sebbe med allt som kan tänkas för två nyanlända "emigranter". Bl.a bilen har de fått låna av Audrie och hennes man. Efter en ljuvlig lunch där vi fick avnjuta klubbens specialitet, deras "hemmagjorda" hamburgare var det dags att testa golbanas första 9 hål. Det var dels en väldigt trevlig golfupplevelse (om man bortser från undertecknads resultat) men framförallt en obeskrivlig naturupplevelse när man för första gången i sitt liv ser en flock livs levande kängurus hoppa 10 meter framför en på fairway. En mängd olika fågelarter visade sig också med limegröna papegojor i spetsen. Glädjande nog såg vi dock inga ringlande djur.

Tisdagen ägnades åt sol och bad på Mullaloo beach som måste vara något av det grymaste som finns i strandväg, worldwide. 30 grader i luften, 10 km kritvit sandstrand 22 grader svalkande kristallklart vatten och max 50 pers. kan man ha det bättre?
Nej nu har Monica hällt upp något kallt som ser ut som kolsyrat vatten med is och citron i så nu får jag sluta att skriva för denna gång. Jag hör av mig efter roadtripen.

Underbara semesterhälsningar

Clas & Monica



Perth Limosineservice



Kristin på jobbet



50% Mr.Baad på Mullaloo beach





Fremantle (besöket ej recenserat)



Första lunchen. Sista gången ni ser Monica normalfärgad.


Kommentarer
Postat av: Maria Vedin

Hallå!!! over där!!!

; ) Har ni det gött eller??? Hahahaha jättekul att läsa om erat semsteräventyr! O ser framemot att se en senare bild på M`s hudfärg! NOT! : )))))

ha de jättegott hälsa Kristin oSebbe!

Kramar MariaGöranOscar

2011-03-19 @ 14:28:15
Postat av: Farmor & Putte

Vad underbart det ser ut.

Men Clas, du måste lära dig att koppla av!

Tids nog kommer stressen och pressen här hemma.

Ta vara på varje sekund och unna er att njuta!

Kram

Syrran

2011-03-19 @ 14:38:47
Postat av: ANN

Så roligt det är att sitta vid datorn och följa med sina vänner och barn på deras upplevelser ute i vida världen!En liten fråga Monica du håller väll stilen och kör inte eller????

Här hemma har det varit lite vårkännslor som jag fått i trädgården med lite vårfix i strålande sol.

Kramisar ANN

2011-03-19 @ 17:12:38
Postat av: Y och I Fors

Hej Monica och Claes! Vi förstår att ni kommer att få uppleva fantastiska händelser under Er vistelse hos dom små Änglarna. Däremot är vi fundersamma på om inte du Claes skulle byta arbete med tanke på din förmåga att beskriva era upplevelser. Varför inte kåsör på GP ? Trevligt att höra att ni har det så bra och förhoppningsvis även så i fortsättningen på er resa. Yvonne o Ingemar

2011-03-20 @ 15:48:17
Postat av: Frida

Ser ut att vara underbart! Börjar längta galet mycket mer till mitt troliga besök. Kristin och Sebastian lär ha fått in vanan på guideturerna då;) Ha en fortsatt bra resa:) Och Kristin, jag hoppas vi hörs snart! Puss

2011-03-20 @ 18:53:57
URL: http://fiddeli.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0