♥ Fler äventyr

Vi förtsätter våra äventyr när Frida är här och på onsdagen gjorde vi en favorit i repris (för mig och sebastian). Det var lite regnigt men vi styrde ändå kosan mot vindistriktet Swan Valley. Ni som har vart här och/eller läst om våra äventyr vet såklart var detta innebär. VIN, SUPA GOLF och självklart CHOKLADFABRIKEN :) Det var inte bara Frida som var nyfiken på detta utan även Chris, Emil, Oskar och Karolina fick vi med oss som sällskap. 



Kristin in action



Looking good!





Tjejlaget



Och dem stilliga herrarna



Efter golf och en mycket god lunch åkte vi vidare till sandalford vingård,
denna vingård besökte vi när Clas o Monica var här.





På kvällen tog Chris upp oss till Kings Park då Frida ville ta lite fina bilder 
av Perth i kvällsljus. LOVELY CITY!!!





Nu har vi lämnat tillbaka bilen och vi är tillbaka i kollektivtrafiken. 
Igår hade vi en shopping dag och alla födelsedagspengar som skickades
har bidragit till fina skor, väskor och massa kläder så TACK!

Dem sista dagarna med Frida kommer att tillbringas nere vid poolen eller havet. Nu säger jag som svärmor sa "Solkräm hinner vi inte med"

Kram på er där hemma från nu ett soligt Perth








♥ Bush walk- där allt hände

Nu blir det många inlägg på kort tid, men när man har besök så händer det så mycket hela tiden så lika bra att skriva direkt.
Jag vet att jag har sagt detta innan men när ni har läst detta så förstår ni varför.. Livet är så sjukt härligt och alla dessa äventyr vi får uppleva. Vi kommer att komma hem från Australien med en hel ryggsäck full med minnen och erfarenheter man bara kunde drömma om. Jag kan komma hem och börja plugga och vi kan starta våra liv med gott samvete och veta att vi har "levt" våra liv till fullo. This is life, live without regrets!


I måndags morse åkte vi ner till city för att hämta vår hyrbil som vi kommer att ha tills på torsdag. Vilken känsla att köra en riktig bil haha. Schemat när vi har bil är späckat från morgon till kväll som ni kan förstå, vi måste hinna med så mycket som möjligt. Så igår på schemat stod hiking i yanchep national park och bad i yanchep lagoon.

Vi började vår vandring på cave walk, en sträcka på 4,5 km
Det började så jättebra med fina breda stigar och inte allt för många flugor. Vi gick med glatt humor genom bushen och klickde med kameran lite varstans.



Sebbe gick först och jag i mitten, man vet ju aldrig vad som kan komma fram i buskarna! Inte långt efter så hoppar Sebbe till och skriker ORM, Karolina som går bakom skriker oxå medan jag stannar fort och stelnar till som en sten. Innan vi gick sa nämligen tanten till oss att ser ni något så stanna bara och låt det passera. Frida som går längst bak går fram och fotogreferar medan jag kan smyga förbi bakom henne. Nu ville jag att hikingen skulle vara över. Men ack så fel jag hade. Vi gick och gick och stigen blev tajtare och mer växande. Ibland så var gräset så högt på sidorna att man såg inte ett skit!!
 


Jaja vi är framme snart tänkte jag, 4,5 km tar ju inte så lång tid. Problemet var det bara att skyltarna som vi följde (cave walk) byttes plötsligt ut till ghost walk. Hmm! Efter nästan 3 timmar och helt vilsna på kartan så fick vi ringa efter hjälp. Vi försökte förklara hur vi hade gått så dem kunde lokalisera oss men lättare sagt än gjort. Dem skickade ut en bil som letade efter oss men hittade inga fyra vilsna svenskar. Vi tog fram vår picnik och åt lite. Efter en timma och ingen räddning bad han oss vända och gå tillbaka. Nu började humöret att ta slut, jag och Karolina hämnade längre o längre bak och ville knappt gå en meter till haha. RING honom! efter 40 minuter gåendes tillbaka hittar vi en off- road och Frida och Sebbe bestämmer sig för att följa den. Då äntligen hör vi han tuta som bara den och vi följer ljudet som leder oss till hans bil...We are saved haha



Det var inte förän vi satt i bilen hem som man kunde se detta som ett äventyr vi sent kommer att glömma.



Humöret är på topp trots väntan på räddning. Fram med picnik







 

Kristin blir stor

Heej igen, nu rullar inläggen in här så häng med :) nu vill jag ha lite kommentarar, tycker mina läsare har vart lite dåliga de senaste. Så igår fyllde jag år och tackar alla för grattis hälsningar, kort och presenter:) jag och frida åkte ner till fremantle på dagen för ett besök till marknaden bla, sebbe var hemma och pluggade så tyvärr såg jag inte honom så mycket på hela dagen.. När vi väl var tillbaka från Freo så var det dags att göra sig iordning då Audrie och Emma skulle hämta oss kvart över sju till destination okänd!

Middagen ägde rum på Mullaloo beach hotel, en väldigt fin resturang precis vid havet. Vi tog varsin cocktail och sedan en tre rätters middag. Mumms! Jag åt pork ribs med roast pumpkin och Frida åt en jättegod pesto pasta med räkor..

Sebbe roade sig på eget håll då dem hade fotbolls avslutning på joondalup golf resort. Jag hade en grym dag och tackar alla som var inblandade.

Puss o kram

 

 

 

 

 

 


Välkommen till perth

Frida fick sig verkligen ett välkommande hon sent kommer att glömma.. Efter en resa på över 30 timmar plus en spring rush genom heatrow flygplats mötte hon oss äntligen på perth flygplats. Tyvärr kom hon utan baggage då den var kvar i london men skulle anlända dagen efter. Vi gick mot bilen och körde iväg. Halvvägs hemma dog först radion, sedan heljluset och instrumentbrädan var helt svart. Oh shit!!! När vi körde av motorvägen nästan hemma dog den vid rödljuset. Kvart över ett på natten, inte en människa på vägen, det var bara att börja putta bilen. Jag satte mig i förarsätet och styrde medan sebbe o frida puttade bilen till ecu:s parkering. Där ringde vi johan och bad honom komma ner och hjälpa till att putta bilen hem. Nu står den trygt på vår parkering..det blev en låååång dag för frida haha.

Så på torsdagen strosade vi runt i perth city och gick upp till kings park och den botaniska trädgården. Vädret var strålande och efter ett par timmars promenerande tog vi tåget hem till joondalup.
Idag fredag har vi slappat vid poolen och fridas väska har äntligen kommit fram. Nu ikväll ska hela gänget till lokal puben the sovergien. Skål på er och njut av helgen

Puss o kram


♥ Karolina fyller 20 och annat gott

Det är Söndag, det är varmt, vi är lediga, vi mår bra men framförallt vi HAR det bra!
Det blev en "sen" kväll för oss mot vad vi är vana vid, ja klockan 1.30 var vi hemma från Karolinas 20 års firande hemma hos dem i Scarboro :) Vi hade en jättetrevlig BBQ men hemmalagad potatissallad, kalla såser och kött/lax. Till detta hade vi kallt rose´mmmm :) Pricken över i.et var Karolinas hemmabakade tårta som bestog av, Oreos, grädde, crunchi chocolate och hallon..ja det gick inte att misslyckas helt enkelt med dem ingredienserna!

Jag gjorde (kanske) mitt sista lördagspass btw! Det kändes väldigt skönt måste jag säga, sen blev jag inbjuden att spela golf med Carramar social club. Ett 30 tal gubbar som spelar varje lördag hos oss. Dem har frågat mig i månader om jag vill komma och spela som "gäst" så den 5 november är det bestämt. Killarna på jobbet tycker jag är störd som gör detta haha.

Veckan som varit har vart ganska så varm och skön så vi har spenderat lite tid vid poolen, vi har fikat och druckit go ice-choclate vid suger and spice. 
Idag ska det bli 35 grader vilket är väldigt varmt för att vara oktober, men tyvärr så går värmen tillbaka till 23-24 nästa vecka. Nu kommer Frida om 3 dagar yheeey :) Vi har hyrt bil från måndagen den 24 okt som vi ska ha i fyra dagar så vi kan utnutja tiden till fullo. Ska bli väldigt skönt att slippa köra vår bil, igår när vi körde hem lyste nästan alla varningslampar i instumentbrädan, om det är fel på bilen eller bara glapp i lamporna vet vi inte. Men den 1 nov blir sista gången vi kör bilen sen ska den nog parkeras för gott!

Sebbe har nu endast 3 veckor kvar i skolan innan tenta plugg. Shit var tiden går fort! 6 veckor innan vi åker hem, för många är det väldigt länge men när man har varit borta nästan i ett och ett halvt år så är 6 veckor verkligen ingenting! Imorn gör jag mitt sista pass innan min semester börjar, sen är det Frida på heltid som gäller :)

Hoppas ni alla får en go söndag där hemma.

Puss o Kram



is choklad på suger and spice



Sebbe äter en god och stor choklad tårta! Han är nöjd



Och jag drack en god cappuchino



Sebbe och Karolina på deras bakgård



Den GODA tårtan!



Karolina skär upp den första biten.

TACK för en jättetrevlig kväll.



           

♥ Helgmys

Ännu en vecka har gått, vilket betyder att vi har nu mindre än 8 veckor kvar :)
Lördagen var en väldigt rolig dag/kväll måste jag säga. Jag jobbade 06.00-15.00, så efter jobbet åkte jag hem till Emma, min irländska arbetskollega. Audrie var redan där då Irland-Wales mötte varandra i Rugby (vm pågår nu). Det blev mycket vin och mycket skratt kan jag medela. Halv 10 hämtade Shane upp oss (Audries yngsta son), en bilresa han sent kommer att glömma haha. Nästa gång blir det cocktail kväll :)

På söndagen bestämde vi oss för att åka ner till Fremantle med Oskar och Karolina. Jag och Sebbe strosade runt lite i city först, innan vi begav oss till Freo. Väl på plats åt vi goda pizzor till lunch och besökte sedan marknaden. Eftersom söndagen är marknadens sista dag så säljer dem ut all frukt jättebilligt, vi köpte bla 2 paket jordgubbar för endast 2 dollar. 
När vi kom hem gick Sebbe till bibban för att försöka få klart sitt abete men motivationen fanns inte riktigt där, men idag gick det vägen. Nu har han endast ett arbete kvar plus sitt projekt att göra innan sluttentorna börjar. Han är sååå duktig måste jag säga. Ni skulle vart impade om ni hade sätt honom :) 

Tyvärr har jag inga nya bilder, jag tog med mig kameran till Freo men glömde minneskortet hemma. Typiskt!

Dagar kvar tills Frida kommer: 9

Puss och kram på er    

♥ SOL = POOL

ÄNTLIGEN har jag kunnat gå ner till poolen och njutit och tagit mig ett dopp!
Idag steg tempen över 20 vilket för mig betyder Sola och Bada. Nu kan väl värmen hålla sig kvar för nu är jag trött på att ha på mig byxor och kofta. Min nedräkning fortsätter såklart och idag är det exakt 2 veckor kvar tills Frida kommer :) Knasigt hur det var 8 veckor kvar när hon bokade resan, veckorna springer förbi men mig gör det inget, spring på bara.

Idag satt vi båda nere vid poolen och pratade om hur det blir när vi är hemma, hur det kommer att kännas att åka genom lilla Åsa igen efter 1 1/2 år. Vi är både nog lite nervösa :) 

 

Igår åkte jag, Lola, Lina (tysk tjej), Karolina och Lolas syster ner till Subiaco och strosade runt. Vi stannade och fikade på San Churros, ett spanskt chokladcafé. Jag och Karolina delade på en skål jordgubbar med varm shokladsås MUMS!!



Min nya bok som jag köpte på bokrean nere i Subiaco.



Jättekallt var det men jag var tvungen. Just do it!



Take care amigos ♥
    


♥ Måndag Morgon

Idag gick jag upp kvart över 7, trots att jag inte behöver åka till jobbet förän kvart i 9 men det är skönt att ta sin tid och inte stressa och även gå upp innan alla andra vaknar till liv. Som sagt så är det måndag och därmed har jobbveckan börjar, Varför är måndagar sååå sega!? 

Helgen som varit har bestått utav jobb, fotboll, kaffe, träning, vänner. Inte helt fel om jag får säga. I lördags jobbade jag men i och med att det var final i Aussie fotboll så var det näst intill dött på golfbanan. Den dagen är som en public holliday, alla sitter hemma, har bbq, dricker och kollar på matchen. Själv kunde man inte bry sig mindre! Vi har inte blivit så aussie ännu plus att man kan inte kalla en sport fotboll när man kastar en boll!!! På lördags kvällen kom Oskar och Karolina hit, vi köpte thaimat och kollade fotboll. Oskar är nämligen Arsenal fan och ingen är gladare än jag! Äntligen slipper jag diskutera arsenals laguppställningar och diverse fotbollssnack. JAG BRYR MIG INTE! haha. 

Måste även nämna att jag hade en väldigt mysig skype-brunch men mina vänner Malin och Amanda under lördagen. Dock fick jag bara se på när dem tryckte i sig all denna goda svensk mat.

Vädret är fortfarande upp och ner men i lördags hade vi 28 grader vilket är det varmaste hittils. Idag är det bara 21 grader men det kommer nu tror jag, lagom till Frida kommer ;) 

Hoppas ni har haft en bra helg där hemma. Mina föräldrar åker till spanien idag så TREVLIG RESA till er. 
Ska medela att om ni ska skicka något hit innan vi kommer hem så har vi bytt adress till 39/2 Walsh loop.
Ort och postnummer är detsamma.
Nu är det dags att göra sig iordning men ha en trevlig måndag :)

Kram på er ♥



        


RSS 2.0