Fremantle vs Carlton

I fredags var vi och kollade på Footy. Det var roligt men matchen är 4x30 min!!!!!! jag som tycker fotboll är länge.
Det var bra stämning med 39000 i publiksiffra. Efter matchen gick vi till Paddys, en Irländsk pub i Subacio.
Kvällen blev inte så läng eftersom jag skulle jobba lördag morgon. Medans jag gorde ett 10 timmars pass var Sebastian på stranden med resten av gänget. The real world Australia!
På söndagar spelar Sebbe fotboll med de andra killarna så han är iväg just nu, själv kom jag prec hem från jobbet och lagar just lite mat.
Idag har vi även fått våran tv och tv-bänk och Sebbes cykel. Den är väldigt fin. Jag fick nästan en cykel idag. Jag budade på en cykel på ebay men jag vann inte!!
Det har varit underbart väder under helgen, ungefär 23 grader. På tisdag ska vi bjuda hem några på pannkakor och den berömda jordgubbspajen! :)
Här kommer lite bilder från fredagen.
Tjohej

Denna vecka so far...

God morgon där hemma! Här skiner solen men det blåser kallt så allt för skönt är det inte.
En liten uppdatering vad vi har gjort det senaste.
I söndags efter jag slutat jobba åkte vi hem till Chris och Teresa. Teresa är en svensk tjej som går i Sebastians klass. Hon är jättetrevlig. Chris är hennes pojkvän som hon har börjat dejta här. Så i söndags var vi bjudna hem till hans föräldrars hus som dem passade i några dagar. Ett väldigt mysigt hus men underbar utegård där vi drack lite vin, hade thaimat, åt almondys daim tårta (eller dam-cake) som dem säger här. Det var helt enkelt en väldigt mysig söndag. Halv 12 körde chris hem oss igen. Chris åker till UK nästa vecka i 6 månader så det är hans bil som vi kommer att få låna medans han är borta. Han har även gett Sebastian en cykel, vi har fått en TV, en tv-bänk och ett x-box. Han är en otroligt snäll människa.
I tisdags var jag på bio med Teresa 10.30 på morgonen. Vi hade fått guld biljetter av Chris så vi satt i underbara fåtöljer och när filmen började kom dem in med mat och dryck som vi hade beställt. Vi såg på Step UP 3D, en dansfilm som jag bara älskar. Filmen var grym. Efter filmen körde hon mig till Karrinyup shopping mall där jag mötte upp Sebbe, Johan och Kara. Detta köpcentrum ska vara jättebra, lite mindre är vårat men bättre märken. jag var på lite shopping humör så jag köpte 2 klänningar och en vit/svart randig vardagströja. Väldigt nöjd. Nu väntar jag bara på värmen.
På kvällen så gick Sebbe och Johan på bio, the expandables, en film med de bästa action hjältarna i hollywood. Den lockade inte mig som ni förstår.
Sebbe har haft skola nu på morgonen, idag vet jag inte vad vi ska göra.
Ta hand om er där hemma.
Stora Kramar
Så här ska man sitta på bio!

Fremantle Prison

Hej på er.
Igår besökte vi äntligen Fremantle Prison. Vi var en grupp som bestod av 16 personer, riktigt roligt att vi fick ihop så många. Touren började 8,30 på kvällen så vi började kvällen med att äta middag på en resturang nere vid vattnet. En typiskt fish&chips resturang med en mysig fiskeinredning och härligt sällskap.
De flesta av oss, med det menar jag tjejerna, var redan rädda för vad som skulle komma att hända på touren.
Väl på plats i fängelset möttes vi av våran guide som var en rätt så bastant tjej, jag tyckte hon var mest läskig. Det är något med fängelser som faschinerar mig på många sätt. Man får en bild av hur det var att leva där, dess historia, hur vakterna hade det, Vilka som bodde var, vilka brott som hade begåtts etc. Touren bestod självklart mycket om historian bakom fängleset, vilket jag tyckte var väldigt intressant. Fremantle Prison stängdes 1991 och med den säkerheten dem hade för vakterna, så är det inte så konstigt att dem var tvungna att lägga ner det. Hon pratade väldigt mycket om fångarna och försökte skrämma upp oss med historier om spöken och skumma saker som har hänt där, hur vakterna har sätt döda fångar komma tillbaka. Hon berätta om den första och enda kvinnan som blev hängd på fängelset den 6 okt 1906 tror jag det var. Hon hade dödat sina styvbarn med syra. Så på hennes dödsdag varje år sägs hon komma tillbaka till fängelset.
Både jag och Sebbe tror inte ett skit på sådant så vi bara kollar på varandra och rycker på axlarna när hon berättar sina historier. Det är väl inte så konstigt att vakertna ser i syne/"spöken" när dem hade det värre och var mer utsätta än vad fångarna var! Vem som helst hade ju blivit psykiskt sjuk efter det.
Det var ialla fall värt ett besök dit och kan verkligen tänka mig att åka dit igen. Det kom lite överrskande händelser som man inte var beredd på...
Jag får väl också säga att Sebbe har premiär kört. Han körde till och från fängelset. Det här kommer han protestera mot men han började med att köra ut från parkeringen på fel sida vägen. Jag var lite rädd eller ganska mycket faktiskt när vi åkte dit för det var rusningstrafik och han körde efter en annan bil så jag var lite nervös. Men så länge han höll sig på rätt sida vägen var jag nöjd.
Nu är det lördag kväll och jag har jobbat hela dagen. Sebbe är hos Johan och kollar Arsenal.
Nu ska jag mysa i soffan med en film:)
Trevlig helg
Kramar
Receptionen där fångarna började sin fängelse "resa" och dusch-rum

"the death path" här spenderade man sina sista dagar innan man blev avrättad

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT FÅ DEM STÖRRE

Vad händer en dag som denna...

Hej Hopp
Idag tänkte jag bara skriva till er, inga bilder att visa. Det är tisdag och vi både har varit lediga. Morgonen börjades med en springrunda och lite magträning. All choklad har nu bytts ut mot frukt och grönsaker. Nu ska det bli ändring på sötvanorna!! Sebbe mötte tidigt upp Ryan och Johan på biblioteket för att plugga på deras uppsats som ska vara inlämnad på fredag. Dem har vart där större delen av dagen. Jag hade lite tvätt att ta hand om sedan åkte jag till golfbanan och tränade och spelade 9 hål med en kille som heter Mike som är väldigt duktig.
På fredag ska vi göra något väldigt spännande. Nämligen åka till Fremantle Prison. Fängelset lades ner 1992 tror jag och har sedan dess använts för turister. Vi ska gå på en "night tour" 20.30 och det ska tydligen vara jätteläskigt. Jag kan tänka mig att det är lite som spökhuset på liseberg. Under fänelset har dem kanaler där man kan paddla kanot, läskigt!!
Denna veckan ska jag jobba ganska mycket men det blir bra pengar för oss. Så länge vi inte behöver använda så mycket av Sebbes pengar så är det bra. Annars rullar det på bra här. Det känns som att det blir lite varmare här men det kan variera mycket. I september går vi in i våren och då stiger nog värmen.
Det är helt otroligt hur stort det här landet är. jag förstod nog inte riktigt det först. Man vill bara resa runt och se allt. Hela östkusten hade vart så underbart att åka genom. Stora Barriärrevet, Melbourne, Sidney. Ja allt vill man se.
Jag skriver mer om hur Freo Prison var till helgen.
Peace out

ZOO

Hej underbara läsare.
Här kommer massa fina bilder från vårt äventyr till Perth Zoo. VI hade en väldigt mysig dag.
På kvällen bowlade vi med mitt jobb, det var väldigt roligt. Har dock inga bilder från det.

The Incredibles

Hej och godmorgon på er där hemma. Solen skiner och vi mår väldigt bra:) När prognosen säger regn här så menar dem på nätterna och sol på dagarna. Men jag tror vi kan leva med det:)
Igår firade vi Alissa, en amerikanare som fyllde 21. Det var tema fest och temat var Super Heroes.
Jag, Sebastian, Johan och Sören från Tyskland gick som Familjen Incredibles.
Om vi får liv i dem andra så tänkte vi besöka Perth Zoo idag som ska vara väldigt bra.
Här kommer lite bilder från gårdagen.
Puss o Kram
Sarah, Alissa och Kara som Powerpuff Girls
Johan, Luke som Jesus och Sebbe
Mr and Mrs Incredible

Veckorna går...

Det är onsdag och mina två dagars ledighet närmar sig sitt slut. Imorn är det arbete som gäller. Vädret har vänt här och solen har bytts ut mot regnskurar. Det är rätt skönt faktiskt. Det är mysigt med lite oväder. Då har man en ursäkt att bara sitta inne och titta på tv:)
Det har varit en rätt så tråkig dag i övrigt. Sebbe är duktig som har pluggat näst intill hela dagen medans jag mest har vart rastlös.
Igår var vi på GBT (grand boulevard Taven) som är ett uteställe här i Joondalup. På tisdagar är det student night med karioke och pizza & öl fär 12 dollar. Det är helt okey, det är grymt att vara bland studenter för alla tar för givet att även jag är det så jag betalar jämt som student. Billigt och bra!
Kara, en tjej från Canada som bor med Johan fyllde år igår så vi firade även henne. Hon har blivit lite som min första vän här. Hon är trevlig.
Ikväll kommer mitt favorit program "farmer wants a wife" haha
Här kommer lite bilder från gårdagen
Kram på er
Jag och Kara
Johan, Sebbe och Luke (från usa)
Hjärtat mitt!

Idrott på hög nivå

I fredags var vi och såg Perth Glory. Det var kul, nivån är väl som allsvenskan hemma fast dem var snabbare här sa Sebastian.
Bakom oss satt en sådan person som anser sig själv vara bättre en spelarna på plan. Han var rätt så underhållande dock. Antingen skrek han "shooooooot the fucking balllllll" eller "bring out the cheerleaders"
Idag, lördag har vi vart på Footy. Sebbes klasskamrat Ryan spelade. Det var intressant men rätt så långtråkigt. Teresa från Sebbes klass och en annan polsk tjej var också med. Efter matchen åkte vi till en outlet och köpte lite t-shirtar till både mig och Sebbe. Vi har märkt att sköljmedlet förstör våra kläder, dem blir fläckiga!!!!
Nu lagar Sebbe tacos gratäng och jag kollar på Glee:)
Trevlig lördag på er där hemma och grattis på födelsedagen Sofia:)
Kramar
Sebbe och Teresa

Jus Burger

Ett måste att besöka när man är här! Stora och underbara hemmagjorda hamburgare:)
Här fyller Johan år.

Det blev en dag på stranden

Hej på er!
Perth bjuder på vacker väder så varför inte passa på att besöka stranden. Tisdagar och onsdagar är mina lediga dagar och Sebbe på tisdagar. Vi åkte till Burns Beach på tisdagen,som ligger bara 10 min från Joondalup och i onsdags åkte vi till Scarborough Beach som ligger en halvtimma bort ungefär. Underbart att få sola lite, även om det kanske inte var stekande värme. Vattnet är iskallt!
Annars är allt bra här. Jag jobbar 4 dagar i veckan. Sebbe har mycketr i skolan, men han är duktig och han tycker det är roligt framför allt. Jag hjälper honom så mycket jag kan. Imorgon (fre) ska vi kolla påå fotboll. Perth Glory spelar, det är säsongs premiär och en spelare som jag inte kan stava till från Liverpool ska göra premiär. 15000 biljetter är sålda så det kan bli riktigt kul. Vi ska åka dit med min kollega Audrie som är världens snällaste människa och hennes familj.
Sebbe har kvällslektion till 19,30 idag så jag tänkte göra lite svenska pannkakor tills han komme hem. Mumma!!
Vi hörs snart igen
puss o kram till er alla

RSS 2.0